#

Typen polshorloges

Typen polshorloges

Een horloge is een intrinsiek compact uurwerk dat bedoeld is om door een persoon te worden gedragen of gedragen. Het is typisch ontworpen om een regelmatige, repeterende beweging te behouden, ongeacht de bewegingen die door de fysieke handelingen van een persoon worden veroorzaakt. Het kwartskristal dat wordt gebruikt om het uurwerk te maken, is gevoelig voor beschadiging en kan niet altijd de juiste tijd bijhouden. Er zijn verschillende soorten uurwerkbewegingen die tegenwoordig in horloges kunnen worden gevonden.

watch

Mechanische horloges, ook wel mechanische chronograafhorloges genoemd, worden beschouwd als het meest traditionele type horloge vanwege hun afhankelijkheid van kwartsmechanismen. Ze gebruiken kleine hoeveelheden energie van een batterij om een voortdurende, repeterende beweging te genereren. De meeste van dit soort horloges gebruiken gewichten om de energie te leveren die nodig is om een horloge te laten lopen. Hoewel dit een horloge het grootste vermogen geeft om constant te lopen, maakt het ze moeilijk om te dragen vanwege hun dikke, slanke polsen.

Het tweede type horloge zijn kwartshorloges, die gebruik maken van een of twee kristallen om een constante energiebron op te wekken. Deze energiebron wordt opgeslagen in een kwartskristal dat beschadigd kan raken als er te veel druk op het horloge wordt uitgeoefend. Kwartsuurwerken zijn meestal ook de dunste en eenvoudigste van alle soorten horloges. Bij sommige van deze horloges moet de eigenaar het kwartsuurwerk handmatig opwinden. Een ander voordeel van kwartsuurwerken is dat de wijzers niet stoppen met bewegen, een kenmerk dat de meeste mensen vervelend vinden wanneer ze proberen de tijd nauwkeurig af te lezen.