#

Een inleiding tot horloges

Een inleiding tot horloges

Een horloge is een intrinsiek compact uurwerk dat bedoeld is om door iemand te worden gedragen of gedragen. Het bestaat uit een klein en meestal breekbaar kwartskristal met daarop een paar cijfers die de uren-, minuten- en secondenwijzers aangeven. Dit kleine en breekbare kristal wordt bediend door een klein horlogebandje. Het horloge kan mechanisch of elektronisch aangedreven worden. Hoe dan ook, er zijn over het algemeen veel andere accessoires verbonden aan het horloge zoals de kast, band, en zelfs de kroon.

watch

De meeste horloges zijn tegenwoordig verkrijgbaar in een zwarte of zilveren kast, met een zilveren wijzerplaat en wijzers, of een gouden wijzerplaat en wijzers. Sommige hebben extra functies zoals een kalender, achtergrondverlichting of zelfs een maanfase-indicator. Hoewel sommige van de meer uitgebreide modellen ook verschillende gekleurde edelstenen of diamanten op hun wijzerplaten hebben, zijn beige wijzerplaten al geruime tijd het populairst onder de mensen. De meer gecompliceerde horloges hebben een verscheidenheid aan extra functies, zoals een stopwatch of een thermometer, evenals een rudimentaire barometer. Een roestvrijstalen horloge met een ronde of vierkante wijzerplaat wordt over het algemeen beschouwd als een dress watch, terwijl een horloge met een rechthoekige wijzerplaat wordt beschouwd als een sporthorloge.

Een sporthorloge heeft een iets zwaardere bezel en een meer rechthoekige wijzerplaat dan een dress watch. Sporthorloges zijn ook omvangrijker en hebben grotere en complexere functies, zoals waterbestendigheid of andere omgevingssensoren. Sommige van de meer recente sporthorloges hebben een datumfunctie, een timer, een secondewijzer en een alarm, die meestal aanwezig zijn in de lunette van het horloge.